Ако все още не сте се отправили към някой плаж и имате време сами да приготвите вечеряте си, ето какво ни предлага „IzzyCooks с Искра“. С лека гарнитура, чинията ще изглежда невероятно. Опитайте!
Четете в неделя „IzzyCooks с Искра“
Пълнено свинско бонфиле с крема сирене
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо (бонфиле)
- 120 г крема сирене (на стайна температура)
- ½ ч.ч. пармезан (прясно настърган)
- 4 резена бекон (на кубчета и запечени на тиган)
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. чесън (на прах)
- 2 бр. яйца
- брашно (за овалване)
- панко панировка (за овалване)
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
В купа смесваме крема сиренето, пармезана, бекона, зеления лук и чесъна на прах. Разбъркваме, докато се смесят добре.
Слагаме брашното в плитка чиния, яйцата разбиваме във втора, а панко панировката в трета чиния.
Внимателни разрязваме по дължина бон филето и ако е необходимо леко начукваме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Разпределяме плънката с крема сирене равномерно по дължина в единия край, сгъваме на две и на няколко места прихващаме месото с клечки за зъби.
Искра е инженер по професия и кулинар по душа, с щастливо голямо семейство. Обича да съчетава различни вкусове и да експериментира. И се надява, че със споделения си опит в кухнята ще накара повече хора да открият необятните хоризонти на кулинарното изкуство.