Памук погача на конци със сирене

След 5

Нищо няма да ни спре да си направим една прекрасна пухкава погача. Домашният хляб винаги е за предпочитане, а рецептата за него идва от конкурса „Готви, снимай и спечели“. Добър апетит, приятели! 🙂

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Памук погача на конци със сирене

Памук погача на конци със сирене

Антоанета Найденова (с. Лозен)
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:16

Необходими продукти:
  

  • 1 кг брашно
  • 42 г мая (за хляб)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 3 бр. яйца
  • 300 г сирене
  • 2 ч.ч. вода (хладка)

Начин на приготвяне:

Маята, солта и захарта се разтварят във водата и с брашното се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло за половин час да втаса.

Разточва се на кора с дебелина 1-1.5 см. Кората се намазва със смес от разбитите яйца с натрошеното сирене (от сместа се оставя за намазване отгоре). Навива се на руло и се реже на парчета с дължина 3-4 см.


Парчетата се редят в тава, покрита с хартия за печене, обърнати нагоре на разстояние едно от друго.

Оставя се да втаса наново около половин час и се маже с остатъка от разбитите яйца и сирене. Пече се в загрята фурна на около 200 градуса за половин час.

Памук погача на конци със сирене
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *