Пандишпаново руло със сметанов крем

24Kitchen​

Това пандишпаново руло със сметанов крем е неустоимо сладко изкушение, което впечатлява със своята нежност и балансиран вкус. Приготвено с домашно изпечен пандишпанов блат, то се завива около пухкав сметанов крем, създавайки перфектна комбинация. Лесно за приготвяне, но същевременно ефектно, това руло е чудесен избор, за да впечатлите своите близки. Опитайте и да ви е сладко!

Пандишпаново руло със сметанов крем

Пандишпаново руло със сметанов крем

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час 20 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. яйца
  • 130 г пудра захар
  • 1 пакет крем пудинг (ванилия)
  • 50 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За крема:

  • 1 пакет крем пудинг (сметана)
  • 500 мл прясно мляко
  • 80 г захар
  • 150 мл животинска сметана
  • 60 г сладко от боровинки
  • пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с пудрата захар до побеляване и удвояване на обема. Смесете пудинга с брашното и бакпулвера. Прибавете внимателно сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте.

Прехвърлете тестото в плитка тава с хартия за печене и заравнете. Изпечете блата на 180 градуса за 20-30 минути. Извадете блата и го отделете от хартията. Навийте го, докато е топъл и го оставете да почине.

За кремът загрейте 400 мл от млякото. Останалото мляко разбъркайте с пудинга и 50 г от захарта за крема. Добавете разбъркания пудинг и гответе, докато се сгъсти. Охладете добре.

Разбийте охладения крем. Разбийте сметаната с останалата захар. Смесете сметаната с пудинга. Намажете блата с крем и сложете от сладкото. Навийте и оставете да престои няколко часа. Готовото пандишпаново руло със сметанов крем поръсете с пудра захар.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *