Това пандишпаново руло със сметанов крем е неустоимо сладко изкушение, което впечатлява със своята нежност и балансиран вкус. Приготвено с домашно изпечен пандишпанов блат, то се завива около пухкав сметанов крем, създавайки перфектна комбинация. Лесно за приготвяне, но същевременно ефектно, това руло е чудесен избор, за да впечатлите своите близки. Опитайте и да ви е сладко!
Пандишпаново руло със сметанов крем
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 6 бр. яйца
- 130 г пудра захар
- 1 пакет крем пудинг (ванилия)
- 50 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
За крема:
- 1 пакет крем пудинг (сметана)
- 500 мл прясно мляко
- 80 г захар
- 150 мл животинска сметана
- 60 г сладко от боровинки
- пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с пудрата захар до побеляване и удвояване на обема. Смесете пудинга с брашното и бакпулвера. Прибавете внимателно сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте.
Прехвърлете тестото в плитка тава с хартия за печене и заравнете. Изпечете блата на 180 градуса за 20-30 минути. Извадете блата и го отделете от хартията. Навийте го, докато е топъл и го оставете да почине.
За кремът загрейте 400 мл от млякото. Останалото мляко разбъркайте с пудинга и 50 г от захарта за крема. Добавете разбъркания пудинг и гответе, докато се сгъсти. Охладете добре.
Разбийте охладения крем. Разбийте сметаната с останалата захар. Смесете сметаната с пудинга. Намажете блата с крем и сложете от сладкото. Навийте и оставете да престои няколко часа. Готовото пандишпаново руло със сметанов крем поръсете с пудра захар.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.