Паниран кашкавал по чешки „Smazeny syr“

След 5

Чешката кухня е една от най-странните и нетрадиционни в света. Местните кулинарни специалитети са тежки и мазни, като от тях липсват пресните гарнитури, с които сме свикнали. Салатите също не са традиционно ястие в Чехия и има вероятност да ги получите с популярната заливка от вода, оцет и захар.

Вероятно панираните сирене и кашкавал са сред малкото предложения без месо, които ще намерите в менютата на чешките ресторанти. Друго типично вегетарианско ястие е зеленчуковата торта с микс от всякакви замразени зеленчуци. Казано накратко сред националните чешки кулинарни специалитети трудно ще намерите безмесна храна, а ако все пак откриете такава, то вероятно ще съдържа свинска мас.

Необходими продукти:
400 г твърд кашкавал
1 яйце и галета за паниране
сол
черен пипер
чушка
(могат да бъдат ползвани и други подправки по вкус)
олио или зехтин за пържене

Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на парчета с дебелина около 1 – 1,5 см.


Разбийте яйцето с подправките и ситно нарязаната чушка. Потопете кашкавала в разбитото яйце с подправките и оваляйте в галета.

Пържете няколко минути, за да може кашкавалът да стане мек, но да не се разтече в тигана.

Сервира се върху листо от зелена салата, с пържени картофи и сос по желание – напр. татарски сос.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *