Панирани пълнени маслини

24Kitchen​

Вижте само какво южняшко изкушение ще ви предложим да си направим днес. Да, няма да отречем, че е малко пипкава работа, но пък това, което ще се получи накрая, ще е любопитно. Опитайте! 🙂

Панирани пълнени маслини

Панирани пълнени маслини

Лука
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Разядка
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 20 бр. маслини (мамут, зелени, без костилки)
  • 60 мл зехтин
  • 30 г моркови
  • 30 г лук
  • 30 г селъри
  • 40 г телешка кайма
  • 40 г свинска кайма
  • 40 г пилешка кайма
  • ½ ч.ч. бяло вино
  • кора от лимон (от половин лимон)
  • ¼ ч.л. индийско орехче (настъргано)
  • 1 бр. филии хляб
  • 25 г пармезан (настърган)
  • 3 бр. яйца
  • 50 г брашно
  • 150 г галета
  • 500 мл олио (за пържене)

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте зехтина и в него запържете нарязаните на много ситно лук, морков и селъри с щипка сол, за около 5 минути. Добавете двата вида кайма и я запържете, като я разделяте на песъчинки, отново за 5 минути. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари за 2-3 минути.

Изрежете кората на филията хляб и го накъсайте на парченца в голяма купа. Върху хляба изсипете сместа със запържената кайма. Добавете настърган пармезан и 1 яйце. Овкусете с индийско орехче и фино настъргана лимонова кора. Пасирайте леко сместа с пасатор, докато стане гладка. Поставете в хладилник за 30 минути.

Разрежете всяка маслина от едната страна, по дължина и напълнете с част от охладената плънка.


За панировката в една чиния сипете брашно, във втора – разбийте двете яйца с малко прясно мляко и щипка сол, а в трета сипете галета. Оваляйте пълнените маслини първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета.

Сипете поне 4 пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете маслините по 10 наведнъж, по 5-6 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *