Препоръчвам тази вкусотия на всеки, който иска да направи впечатление. Без значение дали ще ги поднесете с гарнитура или просто ще са прекрасно допълнение към чаша студена бира или бяло вино. С комплимент от „Готви, снимай и спечели“, да ви е сладко! 🙂
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Панирани пилешки изненади
Диана ДимитроваНеобходими продукти:
- 1½ ч.ч. пилешко месо (или 2 пържоли, нарязани на кубчета)
- 1 ч.ч. кашкавал (настърган)
- 1 бр. червена чушка
- 100 г крема сирене
- магданоз
- мащерка
- сол
- черен пипер
- къри
За панировката:
- 1 бр. яйца (разбийте го с малко бира)
- брашно
- галета
Начин на приготвяне:
Количествата, които ви давам са приблизителни. Ако искате сложете повече кашкавал или добавете обикновено натрошено краве сирене, гъби, царевица и т.н. Крема сиренето обаче е важно, за да стане плънката като кайма и да задържи всичко заедно.
Вземете двете пилешки пържоли и ги задушете в малко зехтин. Оставете настрана, за да изстинат напълно (в противен случай ще разтопите кашкавала). Нарежете на ситно.
В голяма купа смесете всичките продукти – нарязаната на ситно чушка, нарязаното пилешко месо, настъргания кашкавал и сиренето. Овкусете с подправките. Прибавете ситно нарязаните магданоз и мащерка. Смесете всички продукти. С навлажнени ръце правите топчета, които се панират в брашно, яйце и галета. Пържите в силно загрята мазнина.

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!