Пържени скариди

След 5

По света се отглеждат около 300 различни вида скариди, а тези 300 имат по хиляди разновидности. Най-разпространени са кралските скариди, а отскоро започват да добиват популярност и тигровите, които са най-консумираните в Азия.

Хората са се наслаждавали на скаридите като храна, откакто тези ракообразни са се появили в земните води, т.е. от незапомнено времена. Скариди има почти по целия всят. Въпреки че много държави ги отглеждат изкуствено, по-голяма част от продукцията идва от САЩ, Южна и Централна Америка, Япония, Тайланд и Тайван.

Необходими продукти:
1 кг изчистени скариди
2 червени чушки
глава крумид лук
4 с.л. зехтин
1 с.л. креолска подправка за скариди

Начин на приготвяне:
Включваме котлона на силна температура. Поставяме тигана със зехтина и след 2-3 минути прибавяме скаридите. С две решетъчни лъжици непрекъснато ги бъркаме до приключване на приготвянето.


Когато скаридите порозовеят, прибавяме нарязаните на ивици червените чушки и лука, като продължаваме да бъркаме. Поръсваме с креолската подправка, пак разбъркваме и сваляме от котлона.

Автор: Албена Димитрова (гр. София)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *