Пърженица с печени чушки

24Kitchen​

Тази пърженица с печени чушки не изисква специални кулинарни умения, което я прави достъпна за всеки, дори и за начинаещите в кухнята. Независимо дали я приготвяте за семейството или за гости, тя винаги оставя впечатление с вкуса си и е прекрасен начин да се насладите на традиционните български продукти.

Това ястие е перфектно за онези моменти, когато искате нещо бързо и същевременно удовлетворяващо. Печените чушки придават богат вкус, който хармонира с яйцата и създава наситено ароматно изживяване. Чудесно се комбинира с прясно сирене или хляб и е подходящо за всички сезони.

Пърженица с печени чушки е класическо българско ястие, което съчетава простота и вкус в едно. Тази рецепта е идеалният избор за лека закуска, обяд или вечеря, като комбинира мекотата на яйцата с интензивния аромат на печените чушки. Пърженицата е любима в много български домове, защото използва основни и достъпни продукти, които често присъстват в кухнята.

Пърженица с печени чушки

Пърженица с печени чушки

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 5 бр. яйца
  • 150 г сирене
  • 8 бр. червени чушки (печени, домашни)
  • 1 глава лук
  • 60 г масло (за намазване)
  • 1 бр. домат (голям, белен)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • ¼ връзка магданоз
  • филии хляб (с квас, за сервиране)

Начин на приготвяне:

Нарежете обелените и почистени от семките чушки на едри кубчета. Течността, която се е отделила от тях в купата, запазете.

Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган със сгорещеното масло и малко сол. Когато леко омекне, добавете чушките. Сипете и заделената течност.


Нарежете на ситни кубчета предварително обеления домати го сипете в тигана. Гответе под капак 5 минути.

Добавете яйцата, разбъркайте и още съвсем кратко. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер и дръпнете от огъня. На финала поръсете с наситнен магданоз.

Запечете филиите хляб в тиган с малко масло от двете страни. Нарежете ги на гредички и ги поръсете с настъргано сирене.

Поднесете ястието с хляба.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *