Скоро не сме си приготвяли нещо лесно и любимо на почти всички в семейството. Вкусните пилешки бутчета на фурна са желана порция, а с картофи… Няма какво да се чудим повече и да започваме да готвим.
Четете всеки вторник „Светът на кухнята“
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на средно големи кубчета. За 5-6 минути се слагат във вряща подсолена вода, след което се прецеждат и запържват в тиган заедно със скълцаните скилидки чесън, червения пипер и доматената салса.
Разбърква се добре, след което се добавят конякът и подправките. Картофките се изсипват в подходяща тава, добавят се и изчистените и измити бутчета, като преди това се сложат също за 5-6 минути във врящата подсолена вода.
Върху бутчетата се разпределя маслото и се запича в предварително загрята фурна за около 30-35 минути.
Още рецепти на Русиана може да откриете в блога ѝ “El mundo de la cocina”
Кулинарията силна страст и незаменимо хоби, което Русиана практикува всеки ден. Известно време е живяла в Испания, затова има особена страст към различната и екзотична храна, кухня и традиции на Иберийския полуостров.