Патица с млинци

24Kitchen​

Ако ви се случи така, че ви попадне патица, а не знаете какво да я правите, ето една любопитна рецепта, по която можете да я сготвите. Да, има нужда от време, но пък си струва. Опитайте! 🙂

Патица с млинци

Патица с млинци

Стоян и Лора
Време за готвене: 4 часа
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. патица (цяла)
  • 100 г масло
  • 100 г мед
  • 2-3 бр. лимони
  • 3-4 стръка мащерка
  • ½ ч.л. червен пипер
  • сол (на вкус)
  • черен пипер
  • 150-160 г млинци (плосък хърватски хляб)

Начин на приготвяне:

Почистената и подсушена патица овкусете със сол и пипер отвътре. Завържете я, за да не се отвори при печенето. Направете прорези по кожата – трябва да се получи шарка на ромб.

Сложете патицата в тава, застлана с хартия за печене. Намажете я от двете страни с разтопено масло и овкусете с червен пипер, черен пипер и сол.

Поставете я с гърдите нагоре, покрийте първо с лист хартия за печене, а после с алуминиево фолио. Печете на 150 градуса (без вентилатор) за 3 часа.

Загрейте сока от лимон с меда и мащерката и гответе, докато се сгъсти.


Махнете фолиото от патицата и я намажете с медената смес. Печете до златисто на 180 градуса.

Натрошете млинците и ги сварете в подсолена вода за 3–5 минути.

Сервирайте патицата с млинците, които сте залели със соса от печеното.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *