За днес сме ви приготвили нещо лесно и много бързо за готвене. Не е трудно, само ще подредим продуктите в тавата, слагаме малко подправки и готово. Лесна рецепта за ден като днешния. Опитайте!
Печена наденица с картофи
Мери БериНеобходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 2 глави лук
- 2 бр. червена чушка
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. мащерка (прясна)
- 500 г картофи (пресни)
- 12 бр. сурова наденица (с подправки)
- 200 мл бяло вино (сухо)
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете нарязаните картофи, лук и чушки в голяма торбичка с цип затваряне заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън и листенца мащерка.
Набучете на няколко места всяка наденица с вилица и ги поставете и тях в плика. Добавете 2 с.л. мазнина и затворете плика. Разтръскайте добре.
Пресипете съдържанието на плика в голяма тава и разпределете равномерно продуктите, като подредите надениците отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути. Обърнете надениците, добавете бялото вино и печете още 20 минути.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.