Добавяме към нашето „Кулинарно пътешествие“ рецепта с пъстърва. Днес на трапезата ще поднесем вкусна риба, която не изисква много време и усилия, но резултатът е изключителен. Опитайте и… добър апетит! 🙂
Начин на приготвяне:
Почистваме внимателно рибата, като я оставяме цяла. От едната страна с ножа правим прорези през около 1-2 сантиметра. Поръсваме я с мащерка, малко розмарин (аз използвах сух) , бял пипер и сол.
Във всеки един от прорезите слагаме четвърт резенче лимон, а половин резенчета лимон нареждаме отвътре, като ги застъпваме. Поливаме цялата риба с тънка струйка зехтин, слагаме я във фолио в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
След това внимателно отстраняваме фолиото и печем още 15 минути. Сервираме с гарнитура по избор, като в случая приготвих картофено пюре. Приятен апетит!
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!