Печена сьомга с фенел и салца Верде

24Kitchen​

За празничния ден сме ви приготвили нещо леко по рецепта от далечно място. Лесно можем да подготвим трапезата за днес. Да ви е сладко и добър апетит! 🙂

Печена сьомга с фенел и салца верде

Печена сьомга с фенел и салца Верде

Къртис Стоун
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Австрийска
Порции:2

Необходими продукти:
  

За салца Верде:

  • ½ ч.ч. зехтин
  • ½ ч.ч. босилек (листа)
  • ¼ ч.ч. магданоз (листа и естрагон)
  • 2 с.л. лук (див, нарязан)
  • 2 с.л. каперси
  • 2 с.л. шалот (нарязан на ситно)
  • 2 ч.л. розмарин (листа)
  • кора от лимон (от един лимон)
  • 1 с.л. лимонов сок

За сьомгата и фенела:

  • 5 с.л. зехтин
  • 2 глави фенел (малки)
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 бр. лимон
  • 300 г сьомга (2 филета, с кожа)
  • 3 с.л. масло
  • 1 с.л. каперси

Начин на приготвяне:

Измийте главите фенел и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1.5 см, като отсраните най-долната, твърдата част. Почистеният пресен лук разрежете по дължина, на две.

Загрейте 2 с.л. зехтин в грил-тиган и подредете легнали кръгчетата фенел, пресния лук и разрязания наполовина лимон. Поръсете със сол и черен пипер. Гответе по 3 минути от всяка страна.

Подсушете филетата сьомга и направете повърхностни разрези по дължина в кожата на рибата. Поставете филетата в студен тиган върху котлона, с кожата надолу. Увеличете силата на огъня и поръсете със сол. Гответе 3 минути и обърнете филетата. Добавете маслото и щом то се разтопи, започнете да поливате рибата. Добавете и каперсите и гответе още 2 минути.


За салца Верде в блендер сипете нарязания лук, листата пресни подправки, каперсите, фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и зехтин. Пасирайте до гладкост.

Прехвърлете рибата при зеленчуците или прехвърлете всичко в голяма чиния за сервиране. Поръсете със Салца Верде.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *