Печени Hasselback картофи с чесън

След 5

Вероятно има много начини да си направим вкусни печени картофи, но днес рецептата от конкурса „Готви, снимай и спечели“ е за изкушението от Швеция – hasselback. Лесно и много приятно.

Щом ще приготвяме нещо толкова обикновено като картофи, при това само с масло, чесън и свежи подправки, то вложете цялото си внимание, грижа и любов, за да имате в крайна сметка един истински ШЕДЬОВЪР! 😉

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Печени Hasselback картофи с чесън

Печени Hasselback картофи с чесън

Светлана Лазарова
Време за готвене: 1 час 15 минути
Ястие: Основно
Кухня: Шведска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 5 бр. картофи (едри, пресни)
  • 1 стрък пресен чесън (заедно с листата)
  • копър
  • магданоз
  • 90 г масло
  • морска сол

Начин на приготвяне:

Изберете 5 хубави, еднакви и големи пресни картофа. Нарежете ги старателно на резенчета, без да прорязвате изцяло.


Разтопете маслото и го разбъркайте със счуканият чесън и наситнените копър и магданоз. Посолете добре картофите.

Със силиконова четка намажете добре, като разтворите и не пропускате нито едно от колелцата. Подредете в чугунена тавичка и печете до златисто-кафяво.

Сервирайте горещи, полети с отцедилото се масло и поръсени със свежи копър, магданоз и зелен чесън. Няма начин да не блеснете с такова произведение. 😉

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *