Печени кюфтета с млечен сос

24Kitchen​

Захлаждането навън си иска стабилна храна. Затова днес ви предлагаме да си приготвим кюфтета. Няма да ги пържим или пък да стоим около скарата. Ще си ги приготвим във фурната. Ето как!

Печени кюфтета с млечен сос

Печени кюфтета с млечен сос

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час 20 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 500 г телешка плешка (смляна)
  • 50 мл зехтин
  • 1 кг лук
  • 50 г масло
  • 2 бр. филии хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 50 мл червено вино
  • ½ връзка магданоз
  • 1 бр. яйце
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За соса:

  • 2 бр. жълтък
  • 400 г кисело мляко
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки полумесеци.

Загрейте зехтина в дълбок съд. Добавете лука и овкусете със сол. Гответе на умерен огън, докато лукът омекне и започне да се карамелизира. Добавете маслото.

Накиснете хляба в млякото. Наситнете магданоза.

В купа разбъркайте каймата със сол, черен пипер, виното, яйцето, магданоза и отцедения хляб. Оформете кюфтета.


Прехвърлете лука в тава. Подредете кюфтетата отгоре и печете около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Разбъркайте киселото мляко с жълтъците и сол на вкус.

Залейте кюфтетата и допечете на 200–210 градуса до получаване на златиста коричка.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *