Печени наденички с полента със сирене и боб

24Kitchen​

Комбинацията от ароматни свински наденички, приготвени на барбекю, богатия вкус на запечения боб в доматен сос и нежната кремообразна полента със сирене е истинска наслада за небцето. Това е перфектното предложение за семейна вечеря или приятелско събиране – бързо, засищащо и невероятно вкусно!

Готови ли сте да запалите барбекюто и да се насладите на тази апетитна рецепта? Опитайте и да ви е сладко!

Печени наденички с полента със сирене и боб

Печени наденички с полента със сирене и боб

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 слайса бекон (пушен)
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. лют пипер (едър)
  • 400 г домати (на кубчета от консерва)
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 800 г боб (от консерва)
  • 8 бр. наденички (сурови)
  • 1.5 л вода
  • 2 ч.л. морска сол
  • 300 г царевичен грис (полента)
  • 100 г пармезан (ситно настърган)
  • 75 г масло (безсолно)
  • 1 шепа магданоз

Начин на приготвяне:

Подгответе барбекюто си, като оформите две зони – с директна и индиректна топлина.

За боба нарежете бекона на малки парченца, а лукът и чесънът на ситно. Поставете чугунен тиган върху директен огън и сипете малко зехтин в него. Запържете първо бекона, докато пусне мазнината си. След това добавете лука и го запържете за 5 минути, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и едрия лют червен пипер. Разбъркайте за 1-2 минути.

Добавете доматите от консерва и доматеното пюре, разбъркайте и оставете сместа да къкри на слаб огън, т.е. в зоната с индиректен огън, 15 минути. Добавете прецедения боб и гответе още 30 минути на слаб огън. Накрая поръсете нарязан магданоз.


Поставете наденичките върху скарата, също в зоната с индиректен огън. Печете 25-30 минути, като ги обръщате от всички страни. Накрая, прехвърлете наденичките върху силен огън и ги запечете за 1-2 минути. Оставете ги да починат 5 минути.

За полентата загрейте водата в тенджера и добавете сол. На тънка струйка сипете царевичния грис, като постоянно разбърквате с помощта на дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Вижте посоченото време за готвене на пакета.

Щом полентата стане гъста и кремообразна, добавете маслото, нарязано на парченца и настъргания пармезан и разбъркайте. Добавете още сол, ако е необходимо. Поддържайте полентата топла.

Сервирайте в дълбоки чинии, първо топла полента, върху нея боб с домати и накрая печените наденички. Поръсете с настърган пармезан.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *