За да си приготвим нещо наистина качествено, не е необходимо да притежаваме онази кулинарна виртуозност, към която се стремят шефовете. Ето как можете да блеснете в кухнята със замах. Лесно е!
Начин на приготвяне:
Поръсете щедро със сол и черен пипер цялото парче телешко филе. Намажете го и със зехтин. Поставете го в силно загрят тиган с малко зехтин и го запечатайте от всички страни до тъмнокафяво.
Прехвърлете месото в тавичка. До него поставете двете глави чесън, предварително намазани с олио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор 23 минути. Ако парчето филе е тънко и дълго, печете 20 минути. Извадете главите чесън от тавата и покрийте месото с лист алуминиево фолио. Оставете го да почине.
За соса смесете майонезата сметаната, горчицата и захарта и разбъркайте добре. Разрежете главите чесън на две по хоризонтала и изстискайте вътрешността направо в купата с останалите съставки. Разбъркайте много добре. Пресипете в сосиера.
С помощта на остър нож нарежете печеното филе на тънки филии и ги подредете в голяма чиния. Украсете със стръкове магданоз. Сервирайте с крем от печен чесън.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.