Рядко, но се случва, когато си поръчаме в някой ресторант порция пържени картофи, да ни ги поднесат с комбинация от подправки. Колкото и да гадаем, все нещо ни убягва какви са. Сега обаче ви предлагаме рецепта, с която ще надминем всички очаквания. Само опитайте! 🙂
Пикантни пържени картофи
НадияНеобходими продукти:
- 2 листа кори нори
- 6 с.л. чесън (на гранули)
- 2 ч.л. лют пипер (едър)
- 3 с.л. сусам (бял)
- 1 с.л. сусам (черен)
- 1 кг картофи
- 1½ л олио
- 2 с.л. мед
- 1 с.л. рибен сос
- 1 с.л. сос (от стриди)
Начин на приготвяне:
В блендер сипете подправките и начупените листа нори. Смелете.
В купичка смесете меда, рибения сос и соса от стриди. Разбъркайте до хомогенност.
Обелете картофите и ги нарежете на тънки пръчици. Измийте ги и ги подсушете в кухненска кърпа. Загрейте олиото в дълбока тенджера до 170 градуса. Пържете картофите на порции, по 3 минути. Пържените картофи поставете в тава, постлана с кухненска хартия и ги дръжте топли в леко загрята фурна.
Пресипете картофите в голяма купа и ги залейте със соса. Разбъркайте добре. Поръсете сместа от подправки. Разбъркайте и поднесете.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.