Пикантно печено пиле със зеленчуци

24Kitchen​

Изобщо не се притеснявайте от студеното време навън. Около скарата винаги е приятно, а днес на нея ще приготвим тази ароматна рецепта за пикантно печено пиле със зеленчуци. Тайната на невероятния резултат се крие в овкусяването на месото и зеленчуците. Ето как…

Пикантно печено пиле със зеленчуци

Пикантно печено пиле със зеленчуци

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Карибска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 3 бр. картофи (червени, големи)
  • 3 с.л. олио (люто)
  • 3 ч.л. микс от азиатски подправки
  • 6 бр. пилешки бутчета (без кожа и кости)
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 бр. зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 1-2 бр. люта чушка (червени)
  • морска сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • 2 стръка пресен лук
  • къри (сос)

Начин на приготвяне:

Подгответе барбекюто си, като оформите две зони – с директна и индиректна топлина.

Нарежете на едри резени картофите без да ги белите. Поставете резените в купа с вода. След това ги подсушете и ги сложете в купа. Поръсете със сол, 1 с.л. люто олио и 2 ч.л. сместа от 5 китайски подправки и разбъркайте много добре. Поставете картофите върху зоната с директен огън и печете 35-40 минути, докато станат хрупкави отвън и пухкави отвътре.

В същата купа поставете пилешкото месо. Поръсете със сол, черен пипер, 1 с.л. люто олио и щипка от сместа от подправки. Разбъркайте много добре. Поставете месото на границата между двете зони – директна и индиректна на барбекюто. Печете около 30 минути, като редовно обръщате месото. Проверете готовността на месото с помощта на термометър, забоден в него, температурата трябва да е 75 градуса. Щом месото е готово, оставете го да почине 5 минути.


Нарежете лука на полумесеци, а червената и зелената чушка на лентички. Сложете ги в купа и ги овкусете със сол, черен пипер, ¼ ч.л. смес от 5 подправки и 1 с.л. люто олио. Разбъркайте добре и ги прехвърлете в кошница за пържене или пък ги нанижете на шишчета. Печете на директна топлина 8-10 минути като ги разтръсквате често или обръщате шишчетата. Зеленчуците трябва да останат хрупкави.

Нарежете пилешкото на средно големи хапки. Сложете ги в купа заедно с печените картофи и зеленчуци. Поръсете с малко сол и щипка смес от 5 подправки. Разбъркайте добре и пресипете в купа за сервиране. Накрая поръсете с нарязани на тънки лентички люти чушки и пресен лук. Поднесете с къри сос.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *