Пилешка супа с лимон

24Kitchen​

Почти винаги се радваме, когато попаднем на място, на което можем да похапнем топла пилешка супа. Още по-приятно е обаче, когато я сервираме вкъщи. А в приготвянето ѝ няма нищо сложно. Ето как…

Пилешка супа с лимон

Пилешка супа с лимон

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. пиле
  • 1 бр. моркови
  • 1 стрък праз
  • 2 стръка мащерка
  • ¼ връзка магданоз
  • 100 г ориз (бисерен)
  • 1 бр. яйце (и 2 жълтъка)
  • лимонов сок (от два лимона)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Отделете кожата от пилето. Нарежете го на няколко парчета и го сложете в тенджера със студена вода и сол. Кипнете и отделете коагулиралия белтък от повърхността.

Добавете праза и моркова, нарязани на едро. Завържете мащерката и магданоза в марля и пуснете в тенджерата. Варете на слаб огън до готовност на месото.

Извадете пилето и го обезкостете. Прецедете бульона, добавете ориза и варете до готовност.


Разбийте яйцата с лимона. Темперирайте с 1–2 черпака от бульона.

Изсипете в тенджерата и върнете пилешкото месо. Дръпнете от котлона и сервирайте с прясно стрит черен пипер.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *