Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината

24Kitchen​

Миналата седмица ви обещахме, че ще ви предложим подходяща рецепта, с която да опитате интересна марината за барбекю. Вече сме готови с нея. Можете да запалите огъня и да започваме.

Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината

Пилешки бутчета и карфиол с джърк марината

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Ирландска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 1 порция марината (джърк)
  • 6 бр. пилешки бутчета (горни)
  • 1 глава карфиол
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Разделете на две равни части джърк маринатата.

Нарежете главата карфиол на големи филии с дебелина 2-3 см. Оваляйте добре филиите в маринатата и ги поставете върху загрята скара, върху директен огън и печете по 5-6 минути от всяка страна, с капак.


Направете по 1-2 повърхностни разреза в кожата на всяко бутче и оваляйте месото в другата част марината. Оставете настарни за 30 минути или до 24 часа.

Печете бутчетата върху директен огън на скара, със затворен капак, около 40 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *