Какво ще кажете днес да си направим любимите пилешки бутчета по малко по-различна и нестандартна рецепта? Получава се лесно и резултатът е гарантирано вкусен. Добър апетит! 🙂
Пилешки бутчета с ананас
Станислава ВълковаНеобходими продукти:
- 8 бр. пилешки бутчета
- 280 г ананас (на филийки, без течности)
- 2 бр. картофи (средноголеми, обелени и нарязани на кубчета)
- 1 бр. червена чушка (сладка)
За соса:
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. сусам
- 1 с.л. соев сос
- 3 скилидки чесън (счукани)
- ½ ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за соса в купа и застелете тавата на фурната с хартия за печене.
Поставете парчетата пиле, картофи, нарязаната сладка чушка и ананас върху хартията за печене и подправете със соса равномерно. При нужда добавете вода или бульон.
Поставете във фурна, загрята до 180 градуса за около час и половина – два часа, като периодично обръщате.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!