Пилешки крилца със сос Бъфало и дип със сирене

24Kitchen​

Има рецепти, към които обикновено прибягваме често и в бързината изобщо не се замисляме как да ги обогатим. Затова днес ще обърнем внимание на пилешките крилца. Към тях ще добавим сос Бъфало и дип със сирене. Само опитайте…

Пилешки крилца със сос Бъфало и дип със сирене

Пилешки крилца със сос Бъфало и дип със сирене

Марк Мориарти
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Ирландска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 12 бр. пилешки крилца
  • 4 с.л. нишесте (царевично)
  • 30 г масло
  • 4 с.л. сос (лют)
  • 1 с.л. сос Табаско
  • 1 с.л. оцет (бял, винен)
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. нишесте (церевично)
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 10 г синьо сирене
  • ½ бр. лимон
  • 2 стебла селъри
  • олио (за пържене)

Начин на приготвяне:

Разделете крилцата на две – основна част и връхчетата. Сложете ги в купа и ги поръсете с 4 с.л. царевично нишесте и щедра щипка сол. Разбъркайте добре, така че крилцата да се овалят добре. Подредете ги в тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

В касерола смесете маслото, нарязано на кубчета, двата вида сос, оцета и царевичното нишесте. Разбъркайте докато сместа стане гладка и заври. Дръпнете от огъня.

За дипа сипете заквасената сметана в купичка и добавете натрошеното синьо сирене. Изтискайте лимоновия сок и разбъркайте добре.


Сипете 3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейте до 180 градуса. Изпържете пилешките крилца на порции, за 7-8 минути, до златисто.

Поставете пържените крилца в купа и ги залейте със соса. Разбъркайте добре. Пресипете в дълбока чиния за сервиране. Поднесете с дип от сирене и нарязани стъбла от селъри.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *