Пилешки пуканки със сос от кисело мляко и медена горчица

24Kitchen​

Днес ще предизвикаме любопитството ви с тази интересна рецепта. Изключително подходяща за летните горещини. Освен всичко друго – приготвя се много лесно. Опитайте! 🙂

Пилешки пуканки със сос от кисело мляко и медена горчица

Пилешки пуканки със сос от кисело мляко и медена горчица

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г пилешко филе
  • 400 г хляб (бял, стар )
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. мащерка (суха)
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 бр. яйца
  • 60 г пармезан
  • 150-200 г брашно (за овалване)
  • сол (на вкус)

За соса:

  • 200 г кисело мляко (гъсто)
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. мед
  • 1 скилидка чесън
  • сол (на вкус)

При сервиране:

  • 100 г салатен микс

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.

Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.


Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в Еър Фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня. .

Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *