Неслучайно наричат киноа „царицата на зърнените култури“. С богат хранителен състав и лек орехов привкус, малките зрънца са предпочитана храна от вегани, вегетарианци и суровоядци. Историята разказва, че киноа е подарък от инките, заедно с картофите и царевицата, които неслучайно я приемали не само за свещена храна и лекарство, но и за слабоалкохолна релаксираща напитка.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Необходими продукти:
пилешко филе
100 г сварена бяла киноа
шепа спанак, може и замразен
2 стръка пресен лук
магданоз
1 с.л. зехтин
извара
сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото филе и го нарязваме на кубчета или го накъсваме. Сваряваме и отцеждаме киноата. Нарязваме зеленчуците и смесваме в купа. Гарнираме с извара на топки, които правим с помощта на лъжица за сладолед. Украсяваме с маслини.
Автор: Албена Димитрова (гр. София)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!