За днес сме ви приготвили рецепта за пухкава питка с масло. В приготвянето на тестото няма нещо специално, но в оформянето му… Там се крие красотата. Да ви е сладко, приятели!
Питка с масло
Антония ДимитроваНеобходими продукти:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 бр. яйца (отделяме единия жълтък за намазване на питата)
- 125 г масло
- 1 пакетче мая
- 300 мл вода (топла)
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. олио
- брашно (колкото поеме)
- сусам (за поръсване)
Начин на приготвяне:
От всички продукти (без сусама, маслото и единия жълтък) замесваме меко тесто. Разточваме го във формата на кръг, намазваме с разтопеното масло и режем на 16 триъгълника (4 пъти през средата на кръга).
Навиваме всяко от парчетата (подобно на кроасанчета) и ги редим в тава, която сме покрили с хартия за печене.
Оставя се да втаса около 3 часа, след което се маже с жълтък, разреден с олио или малко вода. Поръсваме със сусам и печем до готовност в предварително загрята фурна.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!