Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала Азия и Северна Африка. Въпреки че често е представяна като култивирано глухарче, всъщност руколата е съвсем различно растение и дори не са от едно семейство.
Диворастящата рукола е известна още от древността, а култивираната се отглежда едва от 20 години. Наричат я още „ерука“, „арагула“ и „рокет“. На българския пазар руколата се внася от Германия или Холандия, но и ние имаме идеални климатични условия за отглеждането й.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
сирене
лапад и рукола по 1 връзка
пресен лук
масло
Начин на приготвяне:
Попарвате руколата и лапада. След което зеленият лук се запържва с руколата и лапада.
Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и запържените зелени продукти. Всяка кора се завива отделно като руло. Можете да я оформите по желание.
Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко. Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус. Да ви е сладко!
Автор: Антоанета Стоева (гр. Несебър)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!