Приготвянето на домашна питка е истинско изкуство, резултатът от което е неустоимо кулинарно удоволствие. Днес влизаме в кухнята, за да усетим приятния аромат на прясно изпечен хляб.
Следвайки стъпките за приготвянето на тази пухкава домашна питка, ще научите как да постигнете идеалния резултат – с мека, въздушна текстура и златиста, хрупкава коричка.
Независимо дали сте опитен пекар или новак в кухнята, тази рецепта е подходяща за всеки, който иска да изпита радостта от приготвянето на домашен хляб.
Начин на приготвяне:
В купа поставяме маята, захарта, 3-4 супени лъжици от брашното и 250 мл топла вода. Оставяме сместа да втаса. След това добавяме останалите 250 мл топла вода, щипка сол, 1 пакетче бакпулвер и брашно колкото поеме (1 кг със сигурност).
Оставяме отново да втасва. След това оформяме тестото на топчета, които поставяме в тава и отново оставяме да втасва. Печем на 170 градуса, първо отдолу, след това отгоре.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!