Крема сиренето се определя като вид меко бяло сирене, с поне 33% масленост и не повече от 55% водно съдържание. Корените му могат да се проследят векове назад във времето в Англия, а днес е популярен продукт и в САЩ.
То има мека текстура, която без проблем може да се маже на филийка или да се използва към различни ястия. Отличава се с приятен, наситено млечен и ненатрапчив вкус, както и повечето продукти от типа меки сирена, към които спада и крема сиренето.
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
Краставицата се бели и реже на ситно. Домата режем на ситно, като махаме месестата и водниста част, използва се предимно кората. Лука също наситняваме.
В купа смесваме зеленчуците с крема сирене, за да се получи гъста смес. Овкусяваме със сол.
Върху филийки от франзела с помощта на малка лъжичка мажем разядката.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!