Точно преди две години на този ден сайтът © Вкуси ме представи моята рубрика. Оттогава насам всеки петък „Вкусотийките на Jolie“ поднася неустоими изкушения от моята кухня. И тъй като този рожден ден е не по-малко важен от собствения ми, реших да почерпя екипа на най-вкусния сайт и всички негови читатели с един свеж летен коктейл – Розе Сангрия ала Jolie.
Сангрия е ледена алкохолна напитка, която се приготвя с вино и плодове. Вариациите за приготвянето ѝ са много, но, каквито и комбинации да изберете, няма да сбъркате. Класическата испанска Сангрия се приготвя с червено вино, коняк и портокали, откъдето идва и самото наименование Sangre – кръв.
Представям ви един по-лек вариант, с който да разхлаждате горещите вечери на идващото лято. Наздраве! 🙂
Четете всеки петък “Вкусотийките на Jolie“
Розе Сангрия ала Jolie
Необходими продукти:
- 750 мл вино розе
- 6 с.л. ликьор (ягодов)
- 200 г ягоди
- 100 г череши
- 2 с.л. боровинки
- 1 бр. лимон
- лед на кубчета
- мента (прясна)
За домашен ягодов ликьор:
- 500 г ягоди
- 400 мл водка
- 100 мл ром
- 1 ч.ч. кафява захар
Начин на приготвяне:
Преди да започнете да приготвяте вашата розе Сангрия, се уверете, че имате наличен ягодов ликьор. Ако той липсва в близкия магазин, може да го приготвите по следната лесна рецепта и да използвате само количеството, което ви е нужно.
Измиите и почистете ягодите за ликьора. Намачкайте ги добре и поставете в касерола. Посипете ги със захарта и похлупете. Трябва да престоят така ден или два. Прехвърлят се в подходящо шише и се заливат с водката и рома. Затворете добре шишето и оставете на хладно и тъмно за две седмици. Разклаща се всеки ден. След това съдържанието се прецежда до получаване на бистър сок. Съхранява се в стъклени бутилки.
Вече разполагате с всички продукти и е време да приготвите вашата разхлаждаща напитка.
Измийте добре всички плодове. Нарежете ягодите наполовина по дължина, черешите обезкостете, крушата нарежете на парчета, а лимонът – на полумесеци. Накъсайте листенцата мента. Сипете всички плодове в голяма кана и полейте с ягодовия ликьор. Оставете в хладилник за 30 мин.
Налейте виното и оставете за 1 час на хладно. Преди сервиране добавете кубчета лед.
Още рецепти на Jolie може да откриете в страницата ѝ „Манджичките на Jolie“
За Ирина (Jolie) кулинарията е нещо повече от любов към храната – тя е необяснима страст и удоволствие да създаваш изкуство. А резултатите са проверени и вкусни. Не винаги лесни, но гарантирано апетитни!