Рулца със сирене и пресни подправки

24Kitchen​

Имаме идея за вечерята, която сте намислили за днес. Вместо филия хляб към основното, добавете няколко от тези ароматни рулца, пълни със сирене и пресни подправки. Хрупкаво и вкусно, добър апетит!

Рулца със сирене и пресни подправки

Рулца със сирене и пресни подправки

Мери Бери
Време за готвене: 2 часа 30 минути
Ястие: Тестени
Кухня: Английска
Порции:32 броя

Необходими продукти:
  

  • 500 г брашно
  • 7 г мая (суха)
  • ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 350 мл вода (топла)
  • 115 г сирене чедър (зряло)
  • 4 с.л. зелени подправки (босилек, розмарин, мащерка, див лук)
  • 1 бр. яйце

Начин на приготвяне:

В голяма купа сипете брашното, маята и солта. Добавете зехтина и водата и разбъркайте с миксер, с приставка за тесто – кука.

Щом се оформи тесто, извадете го върху набрашнен плот и го месете с натиск в продължение на 5 минути, докато стане гладко и еластично. Оформете на топка и я поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио или чиста кърпа и оставете на топло тестото да втаса, около 2 часа.

Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете 2-3 минути. Сплескайте го на плосък правоъгълник и поръсете върху него нарязаните на ситно пресни подправки и настъргания чедър. Прегънете тестото навътре от всички краища, така че пълнежът да остане вътре в тестото. Омесете леко и отново сплескайте тестото. Отново омесете.


Разделете тестото на 32 еднакви парчета. Оформете всяко на идеално кръгло топче. Подредете ги под формата на цвете, като поставите едно топче по средата и около него правите кръг след кръг, в намазана с мазнина тава, постлана с хартия за печене. Оставете топчетата да втасат 30 минути. След това ги намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 25-30 минути.

Поднесете рулцата топли.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *