Руло Bounty

Честит рожден ден, „Вкусни изкушения“! Преди една година на този ден беше първото представяне на рубриката ми „Вкусни изкушения“. Искам да благодаря на всички вас, които харесвате, споделяте, коментирате и изпробвате рецептите ми. Благодаря на всички, които ме намирате и ми пишете мили думи и пожелания! Благодаря на Вкуси Ме за предоставената възможност – за мен това означава много! Благодаря Ви от сърце!

За днес съм подготвила интересно руло, което видях в руския сайт Плюшечка и много ми хареса идеята, защото не се налага да се пече. Реших да го направя, като съм променила продуктите – за основа използвах тестото, с което правя скалички. То е много вкусно и сладко. Получи се страхотно, само трябваше да го изчакам да се охлади и стегне добре, но… не успях да го опазя!

Четете всеки понеделник „Вкусните изкушения на Сия“

Необходими продукти:
6 готови сухи пасти (240 г)
150 г чаени бисквити
2 с.л. какао
125 г разтопено масло
5 с.л. сладко (в случая от боровинки)
1 ч.л. есенция ром
1 ч.ч. смлени орехови ядки
3 с.л. прясно мляко
за кокосовата смес:
100 г кокосови стъготини
100 г разтопено краве масло
3 с.л. пудра захар
за шоколадовия ганаш:
200 г черен шоколад
200 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер и се поставят в купа. Към тях се прибавят натрошените сухи пастички, орехите, какаото, сладкото от боровинки. Слага се лъжичка есенция ром и прясното мляко и цялата тази смес се залива с разтопено масло. Всичко се разбърква и намачква хубаво с ръце до получаване на хомогенна смес, приличаща на тесто. Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник да стегне сместа, след което с ръце се взима от нея и върху лист стреч фолио се оформя правоъгълна тънка кора.


За кокосовата смес в купа смесете кокосовите стърготини със захарта и маслото до хомогенност. Тази смес разпределете също на равномерна тънка кора в средата на другата платка.

Направете ганаша, като загреете сметаната и преди да кипне махнете от котлона, добавете шоколада, изчакайте минутка и разбъркайте до разтопяване на шоколада и хомогенна еднородна смес. С този ганаш залейте рулото и поставете отново в хладилник за минимум 4 часа, след което разрежете на парчета.

Още рецепти на Сия може да откриете в
страницата ѝ 
„Експлозия от вкусове и аромати“

Сия Рибагина

Това е София! София Рибагина! Всички в кулинарните групи обаче я познават като Сия или Муцунка. Предпочита домашно приготвената храна, избягва полуфабрикатите и консервираните продукти. Признава си, че обожава всичко, направено от тесто – прясно изпечен хляб или красива пухкава питка.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *