Руло „Стефани“

24Kitchen​

Добре дошли в света на българската кулинарна традиция. Тук всяка рецепта е пропита със семейни истории, обич и вдъхновение. Днес имаме удоволствието да ви представим едно от най-емблематичните ястия на унгарската кухня, удобно настанило се и на родните трапези – Руло “Стефани”.

Представете си аромата на прясно изпечено руло, което се носи из цялата къща, събирайки семейството около масата. Всяка хапка е удоволствие, а разнообразието от вкусове и текстури създава истинска симфония за сетивата. Това ястие е не само вкусно, но и много засищащо, идеално за дълги семейни обяди или вечери.

Руло "Стефани"

Руло „Стефани“

Стоян и Лора
Време за готвене: 50 минути
Ястие: Основно
Кухня: Унгарска
Порции:4

Необходими продукти:
  

За каймата:

  • 270 г телешка плешка (смляна)
  • 270 г свинска плешка (смляна)
  • 50-70 мл прясно мляко
  • 2 бр. филии хляб
  • 1 глава лук (малка)
  • ½ връзка магданоз
  • 1 бр. яйце
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За плънката:

  • 2 бр. яйца (сварени)
  • 60-70 г кисели краставички
  • 2 бр. моркови (сварени)

За намазване и поръсване:

  • 1 бр. белтък
  • 60 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно. Начупете хляба в купа и го накиснете в млякото.

Смесете двата вида месо в голяма купа. Добавете лука, суровото яйце, накълцания магданоз, изстискания хляб, чубрицата, олиото, сол и черен пипер. Омесете добре и оставете да отлежи за кратко.

За плънката обелете предварително сварените за 6 минути яйца и ги нарежете на четири.


Нарежете киселите краставички и предварително сварените моркови на еднакви по дължина пръчици.

Вземете една четвърт от каймата и хубаво я разстелете върху дланта. Сложете две четвъртинки яйца, няколко резена краставички и моркови и внимателно затворете и оформете руло. По същия начин оформете и останалите 3 рула.

Намажете ги леко с разбит белтък, сложете в еърфрайър или в тава и поръсете с настърган кашкавал. Гответе на 180 градуса 10–15 минути в еърфрайър или в загрята на 180 градуса фурна за 45–50 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *