Руска салата

Руската салата, наричана още салата „Оливие“, е вкусотия, позната в толкова различни разновидности и приготвяна по целия свят. Салата класика, зад която стои името на Люсиен Оливие, главен готвач в ресторант Ермитраж, един от Московските най-реномирани ресторанти. Обичана от поколения.

Руска салата

Михаела Иванова
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Руска

Необходими продукти:
  

  • картофи
  • моркови
  • грах
  • салам
  • майонеза
  • яйца
  • кисели краставички

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета. Морковите леко се сваряват. Всички други съставки се нарязват и се смесват с майонезата. Оставят се за една нощ в хладилника.

Още рецепти на Михаела може да откриете в страницата ѝ „Homemade food is happiness“


Михаела Иванова

Ако лицето на Михаела ви е познато, то със сигурност сте гледали първия сезон на шоуто „MasterChef“ по bTV. Стига до него след като натрупва значителен опит в рибен ресторант в САЩ, където научава много за готвенето. В кухнята обаче не рибата, а сладкарството ѝ носи най-голямо удоволствие.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *