Днес в „Светът на кухнята“ ви представям салата, чието име в буквален превод означава „топло – студено“. Свежестта на прясната краставица ще комбинираме с хрупкав препечен хляб и запържените домати, лук и картофи. Да ви е сладко.
Четете всеки вторник „Светът на кухнята“
Салата „Caliente-frío“
Необходими продукти:
- 1 бр. салата (айсберг)
- 1 бр. домати
- 1 глава лук
- 1 бр. краставици
- сол (на вкус)
- лимонов сок (на вкус)
- зехтин (на вкус)
- 2 бр. картофи
- 2 филийки хляб
- чесън (на прах)
- 2 с.л. царевица (сладка)
- 4 бр. маслини (обескостени)
- 3 стръка магданоз (пресен)
Начин на приготвяне:
Айсбергът се нарязва в подходяща купа. Към него се добавя обелената и нарязана на кубчета краставица. Посолява се, добавя се зехтин и лимонов сок на вкус.
Разбърква се, след което доматът се нарязва на кубчета, а лукът на кръгчета и заедно се запържват до омекване. Добавят се към салатата.
Картофите се обелват, нарязват се също на кубчета и се пържат, след което и те се слагат към салатката.
Разбърква се внимателно, добавя се царевичката, нарязаните обезкостени маслини и скълцаният предварително магданоз.
Филийките хляб се нарязват на малки кубчета, които се наръсват с чесън на прах и се запичат в тефлонов тиган. Готовите крутони слагаме най-отгоре на салатата.
Още рецепти на Русиана може да откриете в блога ѝ “El mundo de la cocina”
Кулинарията силна страст и незаменимо хоби, което Русиана практикува всеки ден. Известно време е живяла в Испания, затова има особена страст към различната и екзотична храна, кухня и традиции на Иберийския полуостров.