Днес „Обичам те храна“ ни приготвя хем свежа, хем питателна салата. Има си от всичко и можем да ѝ се насладим веднага. Добър апетит и наздраве! 🙂
Начин на приготвяне:
Майонезата я смесваме с 1 с.л. кисело мляко, за да стане вкуса по-лек. Слагаме ги в купа и объркваме. Добавяме слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме с лъжица.
Почистваме лука и моркова и ги измиваме. Сваряваме моркова във вода. Сваряваме яйцата до твърдо сварени. Обелваме ги. Обелваме ябълката и ѝ махаме семките.
На дъното на купа за салата или дълбока чиния нареждаме лука, нарязан на полумесеци. С лъжица нанасяме от майонезената смес. Следва ред настъргани яйца. Майонезена смес. Следва ябълката, като също я настъргваме и разпределяме. Нанасяме пак от майонезената смес.
Добавяме сварения морков. Настъргваме го отгоре и го разпределяме на равен слой. Нанасяме от сместа с майонезата. Най-накрая поръсваме с настърган кашкавал и щипка черен пипер. Оставяме салата да си поеме от майонезата.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!