Салата от леща с цвекло и крем сирене

24Kitchen​

Често си приготвяме лещата в някакъв вариант на супа или пък яхния. Колко от нас биха се сетили да си направят салата от нея? Това е причината днес да ви предложим този вариант, обогатен с цвекло и крем сирене. Опитайте!

Салата от леща с цвекло и крем сирене

Салата от леща с цвекло и крем сирене

Стоян и Лора
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Салата
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 200 г зелена леща
  • 250 г цвекло (червено, сварено)
  • 175 г крем сирене
  • 2 стръка мащерка
  • 1 връзка пресен лук
  • ½ връзка копър
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 30 мл балсамов оцет
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Сварете лещата заедно със скилидка чесън и клонките мащерка, внимавайте да не я преварите. Щом омекне, отцедете и хубаво облейте със студена вода, отцедете.

Цвеклото нарежете на кубчета, пресния лук и копъра наситнете, а скилидката чесън стрийте на паста с малко сол.


Смесете нарязаните лук и копър с лещата, половината от цвеклото, зехтина, оцета, сол на вкус и чесъна. Оставете в хладилник за 30 минути.

Поднесете салатата с останалото цвекло, крем сирене и листенца копър.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *