Салата с аспержи и нахут

24Kitchen​

Какво ще кажете да обърнем внимание на салатата, а не на основното? Тя може лесно да бъде прекрасен заместител, особено за вечеря. С това предложение с аспержи и нахут, няма да останете гладни. Опитайте!

Салата с аспержи и нахут

Салата с аспержи и нахут

Къртис Стоун
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Салата
Кухня: Австралийска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 400 г нахут (от консерва)
  • ч.ч. зехтин
  • ¼ ч.л. сумак
  • 1 скилидка чесън
  • 5 ч.л. лимонов сок
  • ½ ч.л. сол
  • ч.л. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 с.л. лук (див, нарязан)
  • 2 с.л. магданоз (нарязан)
  • 2 връзки аспержи
  • 2 ч.л. зехтин
  • 2 ч.ч. рукола (не от пакет)
  • 1 бр. авокадо

Начин на приготвяне:

Прецедете нахута, като запазите ¼ ч.ч. от течността (аквафаба). Поставете нахута в сух тиган и го загрейте за 20-30 секунди, разклащайки го. Добавете зехтина и разклатете отново. Гответе 15-20 минути, докато нахутът стане хрупкав, като често го разтръсквате. Накрая овкусете със сол и сумак.

В блендер сипете аквафабата и лимоновия сок, добавете обелената скилидка чесън, сол и захар и разбийте. В движение добавете олиото. Пресипете получения сос в купа и към него добавете нарязаните див лук и магданоз. Овкусете с черен пипер и разбъркайте.


Отрежете долната твърда част на аспержите и ги запържете в тигана от нахута с 2 с.л. зехтин, за 3 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

В голяма купа сипете хрупкавия нахут и нарязаното на резени авокадо. Добавете 2 с.л. от соса и разбъркайте. След това добавете нарязаните на парченца аспержи, руколата и останалия сос. Разбъркайте добре.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *