Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и Южна Амерка. Смята се, че чушките са пренесени в Европа от Христофор Колумб, който подарил на испанската кралица Исабела семена от тях. Първоначално били използвани само зелените чушки, след това червените, а накрая – жълтите и оранжевите. Само двадесет години по-късно чушките били познати на целия стар свят, като хората започнали да ги използват за храна и подправка.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Необходими продукти:
6-7 чушки
1/2 буркан домати или 2-3 пресни домата
2 скилидки чесън
копър
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат и задушават преди обелване. След това се белят и нарязват на парчета. Доматите, ако са от буркан и са цели, трябва също да се нарежат, ако са пресни се режат на кубчета. Чушките и доматите се смесват и се прибавя чесъна, нарязан на ситни кубчета. Салатата се овкусява със сол, зехтин и се поръсва с копър на ситно. Приятен апетит!
Автор: Силвия Тодорова (гр. София)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!