Зад традиционната родна салата „Снежанка“ стои българското държавно обединение „Балкантурист“, което в опита си да разнообрази ястията, предлагани в ресторантите у нас, я създава в края на 70-те години на миналия век. Салатата е много близка до гръцката дзадзики, турската джаджък и до подобни в сръбската, македонска и др. балкански кухни.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Необходими продукти:
изцедено кисело мляко
сол
чесън
краставици
орехи
маслини
Начин на приготвяне:
1 л изцедено мляко овкусявам със сол и малко чесън. Добавям нарязаните краставици и малко орехи и декорирам с маслинки.
Автор: Мира Кавлакова
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!