Салата „Снежни топки“

След 5

Знаете ли, че първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави и черни, но не и оранжеви? Едва през 16 век холандски градинари успяват да култивират познатите ни оранжеви моркови. В наши дни най-популярни са именно те, следвани от жълтите и червени разновидности, които се срещат често в азиатската кухня. Морковът е познат и обичан още от дълбока древност. Елините го наричали Caroton, римляните Carota, а египтяните Galica (галски).

Необходими продукти:
3 големи картофа
1 морков
1 майонеза
1/2 кофичка кисело мляко
щипка сол
черен пипер
копър
2-3 скилидки чесън
1 парче праз

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на парченца с моркова. Варим в подсолена вода до готовност. Намачкват се с вилица, добавяме ситно нарязан праз, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и с ръце се оформят топчета. Заливаме с майонезата, смесена с киселото мляко, чесън и копър. Бързо и вкусно!


Автор: Виолета Матева (гр. Камено)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *