Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела

24Kitchen​

Свикнали сме сандвичите да са нещо, което приготвяме бързо, за да заместим някое от храненията ни през деня. Не влагаме много идеи в тях и обикновено са еднообразни и скучни. Но можем да погледнем по друг начин на нещата и де сътворим ето тази вкусотия.

Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела

Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела

Том Керидж
Време за готвене: 1 час
Ястие: Тестени
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

За кюфтетата:

  • 350 г телешка кайма
  • 150 г сурова наденица (свинска)
  • 2 стръка розмарин
  • 1 ч.л. лук (на прах)
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 30 г пармезан (настърган)
  • 20 г хлебни трохи
  • 2 с.л. прясно мляко
  • сол
  • черен пипер

За доматения сос:

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 400 мл доматена паста
  • 100 мл сос барбекю
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. лют пипер (едър)
  • сол
  • черен пипер

Допълнително:

  • 2 бр. багети
  • 2 с.л. масло
  • босилек (няколко листа)
  • 200 г скаморца
  • лук (пържен)

Начин на приготвяне:

За кюфтенцата смесете в купа телешката кайма и вътрешността на суровата свинска наденица. Добавете подправките, фино настъргания пармезан, хлебните трохи и прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре каймата с ръце. Оформете 16 бр. кръгли кюфтенца и ги подредете в тавичка. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да починат.

Поставете кюфтенцата върху добре загрята скара и ги запечатайте от всички страни до тъмнокафяво, за около 5-8 минути.

За доматения сос сипете зехтин в дълбок тиган и го поставете върху скарата, но по към края, на умерен огън. Запържете нарязания на тънки филийки чесън за 2 минути и добавете пасираните домати. Добавете барбекю соса, едрия лют червен пипер и водата. Разбъркайте и гответе 10 минути. Поставете кюфтенцата в соса и гответе 5-10 минути.


Нарежете багетата на парчета с дължина 25-30 см. Разрежете всяко парче на две и намажете отвътре двете страни с масло. Сложете 4 кюфтенца и доматен сос. Отгоре подредете тънки филии пушена моцарела и 2-3 листа босилек по желание. Притиснете добре и увийте всеки сандвич в алуминиево фолио. Поставете върху скарата на силен огън и печете 5-8 минути, като обръщате сандвичите на всеки 1-2 минути.

Развийте сандвичите и добавете кръгчета кисели краставички и пържен лук.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *