Пай, пай, пай. Това е следващата рецепта от конкурса „Готви, снимай и спечели“. Сладко изкушение за почивния ден. Хубав и мнооого вкусен. Да ви е сладко! 🙂
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Начин на приготвяне:
В купа разбивам две яйца, след това добавям захарта. После в сместа добавям содата, есенцията и олиото. Разбърквам хубаво. В сместа добавям постепенно брашно, колкото поеме. Омесва се като хляб.
След това полученото тесто се разделя на две части (едната да е по-голяма от другата). По-голямата част от тестото се разточва и се слага в намазания съд за печене. Поставяме разточения лист в тавата, върху него слагаме равномерно мармалада и орехите.
Завършваме с дълги ленти около 1,5 см ширина, направени от втората част на тестото и ги слагаме върху мармалада и орехите. Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!