Шарени американски задушени картофки

След 5

Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха нови сортове картофи с червена и лилава кора и сърцевина. Те съдържат цяла гама от хранителни вещества и други съединения, които помагат за укрепване на здравето. В допълнение, цветната сърцевина съдържа антоциани и каротеноиди. Част от новите цветни картофи вече могат да бъдат открити и на пазара у нас.

Необходими продукти:
500 г картофи
500 г червени картофи
500 г лилави картофи
олио
сол
копър

Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофките с кората. Поставяме ги в керамичен тиган с капак. По-големите нарязваме на половина. Заливаме ги с две лъжици олио, една чаена лъжица сол и кафяна чашка вода. Задушаваме до готовност. Изваждаме ги и подреждаме в йенска тавичка. Отгоре поръсваме със ситно нарязания копър.


  • Шарени американски задушени картофки

Автор: Албена Димитрова (гр. София)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *