Празниците са към своя край. И ако сте от хората с новогодишно обещание, че от първи януари сте на диета, но все е още едва 38-и декември, може да се поглезите с този неустоимо вкусен десерт, без да се притеснявате излишно.
Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“
Начин на приготвяне:
В малка касеролка се загряват сметаната и маслото. Когато маслото се разтопи, се прибавя разбитото яйце.
Кремът се бърка енергично, за да не стане на бучици. Дърпа се от котлона и се добавя какаото, а след като се охлади малко, се слага и медът.
Получава се гъст лъскав шоколадов крем. Прибира се в камерата за 15-20 минути, след което е готов за консумация.
Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.