С предложението, с което ще започнем седмицата, най-вероятно ще ви изненадаме. Комбинацията от вкусове не е типична, но пък е много сполучлива. Опитайте и да ви е сладко, приятели! 🙂
Шоколадов соден хляб
Надия ХюсеинНеобходими продукти:
- 350 г брашно
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- 25 г захар
- ½ ч.л. сол
- 100 г шоколад (натурален)
- 300 мл мътеница (или рядко кисело мляко)
- 1 с.л. ванилова паста
- 12 бр. шоколадови бонбони (с карамелен пълнеж)
За декорация:
- 1 ч.л. какао
- 75 г шоколад (натурален)
Начин на приготвяне:
Нарежете шоколада на ситно и го сложете в купа. Добавете брашното, содата, солта и захарта. Разбъркайте и оформете кладенче в сместа. В кладенчето изсипете киселото мляко и ваниловата паста. Разбъркайте до образуването на топка тесто. Омесете тестото съвсем леко.
Разточете тестото в квадратна форма (25х25 см) и го поставете в тава, поръсена леко с брашно. Разрежете тестото на 12 еднакви квадратни парчета. В средата на всяко парче поставете по 1 шоколадов бонбон с карамел и го натиснете навътре. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 30 минути.
Оставете хляба да изстине 10 минути в тавата. Поръсете с какао и разтопен шоколад.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.