С лекота и финес сега ще си приготвим невероятен десерт. Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с Шоколадовия тарт на невероятната Мери Бери.
Шоколадов тарт
Мери БериНеобходими продукти:
За основата:
- 50 г шоколад (натурален, 70% какао)
- 75 г масло
- 15 бр. бисквити (дижестив)
За пълнежа:
- 350 г шоколад (натурален)
- 100 г масло
- 1 ч.л. инстантно кафе (пълна)
- 1 с.л. вода (гореща)
- 250 мл сладкарска сметана (пълномаслена)
- 200 г заквасена сметана (пълномаслена)
За гарниране:
- 150 мл сладкарска сметана (пълномаслена)
- шоколад (настърган)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го сложете в тенджерка заедно с маслото. Гответе на умерен огън като разбърквате периодично, докато сместа стане гладка и лъскава.
Смелете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги със сместа от разтопени масло и шоколад. Разбъркайте. Пресипете сместа на дъното на форма с подвижно дъно (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно като добре я притискате по краищата. Поставете в хладилник.
За пълнежа в голяма стъклена купа поставете нарязаното на бучки масло, начупения на парчета шоколад и течната сметана. Разтворете кафето в 1 с.л. гореща вода и разбъркайте. Добавете и него.
Разтопете продуктите на водна баня, докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и охладете леко. След това добавете заквасената сметана. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
Излейте пълнежа върху основата от бисквити. поставете в хладилник за най-малко 2 часа или за цяла нощ.
Сервирайте тарта, изваден от хладилника, като го украсите с леко бита сметана и настърган шоколад.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.