Думата “бисквита” произхожда от латинските думи „bis” – двойно и „coquere” – да сготвя, което буквално означава изпечени, сготвени два пъти. Името идва от начина, по който са приготвяни бисквитите в миналото – първо са изпичани във фурна, а после изсушавани на слаб огън.
Рецептата е от конкурса “Шоколадът е магия”
Начин на приготвяне:
Бисквитите и бадемите се натрошават и се смесват в купа. Прибавят се сухата сметана, маслото, пръчиците и 1 с.л. от течния шоколад и всичко се разбърква.
Сместа се оформя като торта в кръгла чиния, намазва се обилно с течния шоколад и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!