Вкусна, сладка и много шоколадова – тази рецепта е предназначена за хора, които умеят да изпитват истинска наслада от шоколадовите творения.
Начин на приготвяне:
Брашното, яйцето, какаото и орехите се смесват, разбъркват се и сместа се изсипва в малка форма за печене (26 см). Пече се в умерена фурна до готовност.
Докато блатът се пече, течният шоколад се разбърква с разтопеното масло. Готовият блат, още докато е горещ, се намазва с приготвената глазура от течния шоколад и маслото. След това се оставя да изстине.
От кафето, захарта и ромовата есенция се приготвя заливка, като захарта и есенцията се разтварят в кафето и сместа се оставя да поври на слаб огън, за да се сгъсти.
Охладеният блат, намазан с глазурата, се полива с кафената заливка, след което се нарязва на малки петифури.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!