Шоколадови снежни топки

24Kitchen​

Шоколадовите снежни топки са приказен десерт, който съчетава богатия вкус на шоколад с лека и ефирна текстура, постигната с помощта на желатин. Тези изискани топки са обвити в пухкави кокосови стърготини, придаващи им снежен вид и допълнителен аромат. Идеални за празнични поводи, шоколадовите снежни топки ще впечатлят и зарадват всеки, който ги опита.

Шоколадови снежни топки

Шоколадови снежни топки

Kирстен Tиболс
Време за готвене: 1 час 50 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Австралийска
Порции:24 броя

Необходими продукти:
  

  • листа желатин (9 г)
  • 80 мл вода (студена)
  • 60 мл вода
  • 225 г захар
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. ванилова паста

За овалване:

  • 150 г кокосови стърготини
  • 2 с.л. какао
  • 450 г шоколадов кувертюр (33% какао)

Начин на приготвяне:

За бонбоните маршмелоу накиснете желатина в купа със студена вода за 5 минути.

В тенджерка сипете 60 мл вода и захарта. Щом водата заври, разбъркайте за минута и дръпнете от огъня.

Изтискайте желатина леко и го поставете в голяма купа заедно с 80 мл студена вода и започнете да разбивате с миксер. Добавете горещия сироп на тънка струйка, без да спирате разбиването. Добавете щипка сол и ванилова паста и продължете да разбивате 10-15 минути, докато сместа удвои обема си и все още е топла.

Напръскайте със спрей с олио тавичка (16х26 см) и постелете хартия за печене. Напръскайте олио върху хартията и изсипете сместа в нея. Покрийте с лист хартия за печене, намазнен от долната страна. Оставете на стайна температура за 4 часа.


Извадете маршмелоу сместа от тавичката и с помощта на конец за зъби нарежете на 24 квадратни парчета (4х4 см).

В тава смесете кокосовите стърготини с какаото. В тенджера начупете шоколада и го загрейте на умерен огън, като разбърквате, докато половината шоколад се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние. Пресипете шоколада в пластмасова купа и разбърквайте енергично, докато целия шоколад се разтопи и стане гладък.

Потапяйте квадрат по квадрат маршмелоу в разтопения шоколад, като хубаво го овалвате. Извадете с помощта на вилица и отцедете излишния шоколад. След това оваляйте в сместа от какао и кокос.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *